donderdag 26 december 2013

Geplande route


De route die we willen gaan volgen is de "coconut milk run". Met stroom en heersende winden mee naar het westen. Zoals je hierboven kunt zien volgen we de rode pijltjes (heersende stroming) en zeilen we net boven dan wel onder de evenaar. We mijden het orkaan seizoen in het Caribisch (juni-nov) en Pacifisch gebied (dec-april). De meeste oversteken zijn gepland wanneer de passaat wind (heersende wind) op haar sterkst/stabiel is. Statistisch gezien is onze route een zeer comfortabele.

Onze planning ziet er grofweg als volgt uit:
 • Etappe 1: Nederland-Canarische Eilanden. 
  • Via Engeland en Frankrijk naar Spanje en Portugal. Daarna oversteek naar de Canarische eilanden (wellicht via Madeira of Marokko). 
  • Periode: juni-november 2014
 • Etappe 2: Canarische eilanden-Panama.
  • Atlantische oversteek van Canarische eilanden naar Grenada/Trinidad (wellicht via Kaapverdische eilanden). Daarna richting benedenwindse eilanden (Bonaire, Curacao, Aruba) naar Panama (via Colombia/San Blas eilanden). 
  • Periode: december-maart.
 • Etappe 3: Panama-Frans Polynesië.
  • Via Panamakanaal naar Galapagos eilanden. Oversteek naar Marquesas, Tuamotus naar het hart van Frans Polynesië (Tahiti, Moorea, Bora-Bora).
  • Periode: april-juli 2015.
 • Etappe 4: Frans Polynesië-Nieuw Zeeland.
  • Oversteek naar Tonga/Fiji (via Palmerston/Suwarrow). Daarna oversteek naar Nieuw Zeeland.
  • Periode: augustus-november 2015

In theorie is bovenstaande onze route, maar de praktijk zal minder makkelijk te plannen zijn. Er zijn vele alternatieven denkbaar en we hebben er geen moeite mee onze plannen aan te moeten/mogen passen.

5 opmerkingen:

 1. Dag Marielle en Menno,
  wat leuk dat jullie met een Beneteau First op reis gaan! Wij vertrekken ook deze zomer. Varen nu een Trintella, maar onze vorige boot was ook een Beneteau First 30. ... Liggen wij straks misschien wel voor anker met uitzicht op zo'n prachtige First 30! Wat een feest. Tot ziens op de vertrekkersdag 19 april.
  Met groet, Walewijn de Vaal (antaresopreis.blogspot.nl).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Walewijn, wat leuk! Dank voor je berichtje! Ook jullie blog gezien, mooi hoor, we zullen jullie ook volgen. Gezellig om de 19e kennis te maken. Wat een avontuur voor jullie ook met jullie kleine man. Gaaf. Hartelijke groet, Marielle & Menno

   Verwijderen
 2. Beste Walewijn, ik zoek contact met de vertrekkersgroep 2014. Wij gaan dit jaar ook met onze 2 kinderen op pad met een vergelijkbaar zeilplan. We hebben de alternatieve vertrekkersdag gemist en zoeken aansluiting. Zou je ons in contact kunnen brengen? Jan Verkleij & Ankie van Akkeren (plus luna & nika)
  SY Tinkerbel, 06-34736355
  jan.verkleij@avanade.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mariella en Menno, ik heb me vergist in de namen bij deze blog. We zouden wel graag in contact komen :-).

   Jan Verkleij

   Verwijderen
 3. Ha Jan, wat leuk om te horen! Jammer dat jullie de alternatieve dag gemist hebben. Ik heb jullie toegevoegd aan een mailinglijst van een aantal mensen van die dag. Daar zitten ook andere gezinnen tussen met kinderen (waaronder Walewijn). Gaan jullie ook naar Nieuw-Zeeland?

  BeantwoordenVerwijderen