zondag 2 februari 2014

"Red de banaan" en andere voorbereidingen

Het is bizar hoeveel we moeten weten voor onze grote reis. Dieselfilters, wecken van voedsel, routeplanning, visa en vergunningen, 30 jaar oud lummelbeslag voor de mast en gezondheid aan boord is een greep uit onderwerpen waar we op dit moment mee bezig zijn. Gezondheid aan boord, daar wilden we nog wel wat meer van weten. Want wat doe je midden op zee, met zijn tweeën, geen dokter in de buurt, bij een flinke snijwond in je arm?

Afgelopen zaterdag lagen drie bananen, met gapende wond in hun schil, op ons te wachten om ons antwoord te geven op deze vraag. Dr. Bart leerde ons de levensreddende handelingen op onze fruitige vrienden. "Normaal gesproken is de huid iets steviger en scheurt het bij 3mm bij de rand niet uit," gaf Dr. Bart aan, bij onze eerste dappere poging om de schil te dichten.

Bananen redden bleek geen onmogelijke bezigheid, maar op een rollende boot zal het nog lastig worden om netjes en schoon te werken. Onderweg zullen we nog vele bananen tegen komen, maar hopelijk geen gapende wonden. En mocht het gebeuren, zijn we in ieder geval voorbereid. Bedankt dr. Bart!

5 opmerkingen:

 1. Dag Marielle en Menno,

  Leuk om jullie blog te lezen! Een aantal zaken komt ons bekend voor. Ook wij wilden in de zomer van 2012 naar Noorwegen en lagen verwaaid op Vlieland. Een kort weergat bracht ons toen wel naar Thyboron. Zo te zien vorderen de voorbereidingen gestaag. Succes de komende en wellicht tot snel!

  Leon en Frieda sy Puff

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er echt tiptop uit. Zal wel gemaakt zijn door een zeer professioneel communicatie deskundige :-)
  Ik wil hier ALLES over weten!!! snel iets afspreken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Jort! Leuk om verder bij te kletsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Marielle en Menno,

  Het is bijna zo ver. Hebben jullie er al een beetje zin?

  Het ziet er naar uit dat we elkaar weer eens een keer kunnen treffen. Mark kon het niet laten en heeft een nieuwe boot gekocht. De overdracht is in Frankrijk in July. Dan gaan we haar een beetje opwaarderen en daarna langzaam naar de Canarische eilanden. Uiteindelijk zal ik haar naar De Filipijnen brengen via de leuke plekjes van de wereld. Al met al het zou fantastisch zijn om elkaar weer eens op het water te zien.

  Cheers,

  Louis

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hé Louis, wat gaaf om te horen man! Liggen we straks gewoon weer allebei in dezelfde baai voor anker! We zijn druk aan het klussen aan de boot en nog zeven weken voor de boeg voor vertrek. Heel erg veel zin in! Echt aftellen nu. Mooie tocht voor de boeg ook jij van Frankrijk naar de Filipijnen. Hebben we voor het grootste stuk dezelfde route! Ben benieuwd, hou ons op de hoogte!

  BeantwoordenVerwijderen