vrijdag 2 mei 2014

Bonnetjes, Klussen en Stress(?)

Zijn we druk? "Ja." Hebben we stress? "Nee, nog niet." Alhoewel? Afgelopen week werd eindelijk onze nieuwe buiskap opgeleverd. We hebben er lang op moeten wachten en helaas was het niet wat we er van verwacht en gehoopt hadden. Zouden we nog wel een nieuwe buiskap kunnen laten maken voor vertrek?

Gelukkig konden we bij een andere zeilmaker terecht en is de buiskap nog net op tijd klaar. Dat betekent dat alles nog steeds volgens planning verloopt. In januari hebben we voor het overzicht een planning gemaakt van al onze klussen, de zware en lichte over de maanden verdeeld, onze administratieve acties, de begroting en onze daadwerkelijke kosten. En de houden we wekelijks bij, althans wat we al dan niet van de kluslijst uitvoeren. 

Vaak begint de dag met het een en eindigen we totaal ergens anders dan we verwacht hadden. "O nee, nu heb ik juist mijn gereedschap voor deze klus thuis laten liggen.","Dit moertje wat ik heb gekocht past net niet." en "Ik ga het toch anders doen.", zijn zinnen die een totaal andere draai aan de dag kunnen geven. Dit zorgt er ook  voor dat we inmiddels een hele stapel bonnetjes hebben liggen van diverse aankopen, waarvan een deel weer terug moet, geruild of bijgewerkt in de begroting! Algehele vertrekstress hebben we dus nog niet, bonnetjesstress wel! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten