dinsdag 13 mei 2014

De Blauwe Vlag en Barack Obama

Afgelopen week voelden we ons vereerd. We reden de boot dit keer voorbij en kwamen uit in IJmuiden. Een dagje geen geklus maar een warm welkom in de top van de Holiday Inn, uitkijkend over het strand en de haven. Dit stukje Nederland werd uitgebreid belicht tijdens  de toespraak van de ‘Obama look-a-like’ burgemeester. We werden ge├»nspireerd door de oprechte opening van de voorzitter van deze stichting en ontvingen onder applaus van alle jacht en strandeigenaren ons eigen vlag en vaandel. Na een enthousiastmerend verhaal van Peter Timofeeff over het weer, namen al deze jachthavens en gemeentes ook hun “Blauwe Vlag” in ontvangst. Maar wat is de “Blauwe Vlag”?

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan meer dan 3500 jachthavens en stranden in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribisch gebied. Het doel is te zorgen voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education), een internationaal netwerk voor natuur- en milieuvoorlichting.  Als surfers en zeilers hebben wij ook hart voor de oceaan en de stranden en proberen wij onze reis zo duurzaam mogelijk te volbrengen. We kwamen zo met de stichting in contact en zullen haar boodschap de wereld mee overnemen. Gedurende onze reis zullen we vast nog veel van hun havens en stranden tegen komen.

Kortom, een heerlijke dag, even buiten ons klusschema, die we mochten afsluiten met een bezoek aan het Forteiland IJmuiden. Bedankt Blauwe Vlag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten