vrijdag 3 oktober 2014

Vergezichten en Vertrekkerseiland

Drie maanden geleden liepen we voor het laatst de ons zo vertrouwde steiger af in Naarden. Vandaag liggen we voor anker met 1000km oceaan tussen ons en de Portugese kust. De afgelopen dagen gleden we over het water en met onze ogen dicht hadden we zo op het IJmeer kunnen zijn voor een rondje Pampus. Maar het heldere donkerblauwe water en de diepte op de kaart (4000+ meter) verraadde dat we ergens anders waren. Met open ogen keken we naar de eindeloze vergezichten, prachtige wolkenpartijen en genoten we van de aanhoudende wind in de zeilen. Hiervoor zijn we op reis gegaan!

Net als in Coruña, na de oversteek van Biskaje, vieren hier boten uit allerlei landen hun tweede mijlpaal. We delen dezelfde euforie als toen, maar je kan zien dat iedereen iets langer onderweg is. In de haven worden handwasjes gedaan van de inmiddels wat vaal geworden kleren. En vele bruingebrande gezichten verruilen na een nachtje bijtanken de beschutte havenmuur voor een plek voor anker. Op die havenmuur ontdekken wij, tussen allerlei schilderingen van boten die ons voor zijn gegaan, bekende namen. Voor vertrek verslonden wij hun blogs en droomden over deze reis "die we ooit eens zouden gaan maken." En nu zijn we zelf onderweg. Het voelt net zo onwerkelijk als dat het realiteit is. We hebben nog vele mijlen voor ons liggen, maar laten hier tussen de rest ook ons eerste spoor achter!

Wil je meer weten over hoe het ons vergaan is op zee? Check dan dit filmpje:

En begeleidende foto's zijn te vinden op facebook.4 opmerkingen:

 1. Leuk! Maar waar zitten jullie nu precies?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Coen, Dankjewel! We zitten op de Madeira Archipel. Een aanrader ;-)

   Verwijderen
 2. Hi Marielle en Menno, wat gaaf dat jullie al op Madeira zijn aangekomen. Weer een mijlpaal achter de rug. Gaaf filmpje ook.
  Wij liggen momenteel in de Algarve, krijgen deze week nog bezoek. Daarna gaan wij door naar Marokko.
  Groetjes, Antares crew

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi M2,
  Wat klinkt dit toch aanstekelijk leuk en inspirerend,
  Ik ben jaloers
  Zo te horen zitten jullie nu op de azoren?
  Geniet er maar van, want als je terug komt is er na 2 jaar niets veranderd.

  HAve fun

  Jort

  BeantwoordenVerwijderen