maandag 9 november 2015

Bye Bye Huahine

De tijd vliegt! Een half jaar op een tropisch eilandje leek zo lang en eindeloos, maar dat is nu toch echt voorbij! We hebben afscheid genomen van 'la sauvage' Huahine. Afscheid nemen was nog niet zo makkelijk…

Zes maanden leven op een klein eiland, waar geen anonimiteit bestaat, waar de mogelijkheden beperkt zijn en je leeft met wat je hebt. Menno, ik en de baai. Vaak zonder internet, ver van de rest van de wereld en dichtbij onze gedachten en het water. Kite- en windsurfen hand in hand met nadenken over van alles en nog wat. Langzaam leven in een eilandtempo.

De vriendschappen die we hebben gesloten zijn ons dierbaar. Rainui en Menno, allebei leraar en leerling. De een leerde kiten, de ander paddelen in een Va'a. Onze buren, AurĂ©lie, Loic en hun drie kinderen, zagen we hun eerste lodges bouwen en inmiddels loopt hun 'pension de famille' als een trein! We genoten van hun gastvrijheid en onze real life "Ik Vertrek" versie. Inspirerend!

Het simpele leven en onze vrienden gaan we missen! Niet langer zijn we Menno en Marielle, 'de Amerikanen', 'de Duitsers' of 'die van bij Pascal', maar anoniem op een veel groter eiland… Nieuw-Zeeland. Het land van Whakapapa en Whanaungatanga! Gewapend met auto en tent, zijn we klaar om dit nieuwe land te ontdekken!

Kijk voor foto's van ons laatste weken in Huahine en het vervolg van onze reis in Nieuw-Zeeland op onze Facebook-pagina. Benieuwd waar we uithangen? Vind hier onze huidige positie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten