maandag 6 juli 2015

Wat gaan jullie toch doen daar? Een half jaar?

Goede vraag!

Na bijna een jaar constant onderweg te zijn, is het fijn om even stil te staan. Vanuit ons huisje, hier op het eiland Huahine, kijken we uit over het water. Het geluid van de golfjes die breken op het strand, geeft een vertrouwd gevoel. We zijn nog steeds dicht bij de zee.

Omringd door palmen, wit zand en blauw water, stappen we iedere ochtend ons eigen schilderij in. We halen een verse baguette bij het dorpswinkeltje , checken het weer op internet en bedenken met een kopje koffie wat we die dag zullen gaan doen.

De dagen glijden hier vanzelf in elkaar over. Zodra er wind is staan we op de plank en ontdekken we surfend de lagune. Zodra de wind verdwenen is pakken we onze snorkelset, een boek, een paar kwasten en een leeg doek of pen en papier.  We turen over het water, kraken onze hersenen of een kokosnoot, en soms… heel soms… kunnen we ons ook gewoon stierlijk vervelen!

Inmiddels zijn er al weer bijna twee maanden voorbij en nog steeds zijn we het eiland aan het ontdekken. We gaan naar de supermarkt  in het dorp met de schoolbus die Atea rijdt of fietsen zelf de 65km door de heuvels en dalen van de beide eilanden waaruit Huahine bestaat. Pittig, maar prachtig!

We ontdekken wandelpaadjes in de bergen, bezoeken de omliggende motu’s (eilandjes) per kano of met zijn twee├źn op de SUP en maken steeds meer kennis met het eilandleven. We missen de gezelligheid van de Tagwild, andere cruisers en het thuisfront, maar toch zouden we vanwege de pracht van de natuur en de familie bij wie we verblijven, nu niet op een andere plek willen zijn.

Wat hadden we het gaaf gevonden om hier met onze eigen Windover te liggen! Het blijft moeilijk dat we onze boot kwijt zijn. Daarvoor in ruil heeft onze reis doorgang gekregen. We zijn nu op de plek waar we van hadden gedroomd samen te komen! En al doet het soms nog pijn, we genieten van onze tijd in dit paradijs en zuigen alle indrukken in ons op, om straks weer mee terug te nemen naar huis.

Thuis blijft voor ons Nederland. Na Nieuw-Zeeland eind dit jaar gaan we terug. Waar we gaan wonen, werken en hoe we ons leven precies gaan inrichten weten we nog niet. Het is spannend omdat we alles achter ons hebben gelaten, maar ook leuk om er met een open en frisse blik naar te kunnen kijken!


Meer foto’s van ons verblijf in Huahine  zijn te vinden op onze Facebookpagina.

1 opmerking:

  1. Zo gaaf hoe jullie het vervolg van jullie reis vorm hebben gegeven. Zo te lezen hebben jullie de ultieme "relax man" modus gevonden en nog op een niet verkeerde plek ook. Veel liefs, Hedda, Walewijn en Quirijn

    BeantwoordenVerwijderen